Veliaj fsheh tenderat, Bashkia refuzon transparencën për dëmet e tërmetit

0
94
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Rreth 111 milion lekë është vlera totale e marrëveshjeve të nënshkruar pa tender paraprak nga bashkia e Tiranës për vlerësimin e dëmeve në objektet e dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit.   I vetmi argument për kontratat me negociim ka qenë fatkeqësia natyrore, gjithçka tjetër është në mungesë të transparencës. Kryeinspektori Mariglen Qato jo vetëm që nuk preferon të përgjigjet por ashtu si dhe më parë kryebashkiaku Veliaj, ndaj gazetarëve tregon një gjuhë aspak normale.

Mariglen Qato: Unë kam mbajtur një procedurë prishje, në bazë të vendimit të Këshillit bashkiak. Të kam thënë ligjin sesi mbahet, të kam vënë në dispozicion ligjin çfarë kam ndjekur, kaq.

Duke qenë se përgjigjia e Inspektoriatit të Mbrojtjes së Territorit nuk kishte lidhje me pyetjet e bëra, Ora News do ti drejtohet me një kërkesë Komisionerit për të Drejtat e Informimit ku do ti kërkojë ndërhyrje për të ndikuar te bashkia e Tiranës që t’i vendosë në dispozicion akt-ekspertimet e prishjes së konvikteve.

Të vetmen përgjigje që bashkia e Tiranës jep mbi këto marrëveshje janë referencat ligjore për veprimet.

Zjarr Tv Ad This is a sample article. ...