Video/ Fiset indogjene në ndihmë të shuarjes së flakëve në Amazona

0
28

Fiset indogjene në Amazona po ndihmojnë në shuarjen e flakeve që kanë shrumbuar një sipërfaqe kolosale pyjesh.

“Ne jemi të mërzitur sepse pylli po vdes në mënyrë konstante” shprehen ata. ” Të gjitha këto peme kanë jetë dhe detyra jonë është ti mbrojmë këto pyje, këto kafshë dhe të sigurojmë që fëmijët tanë të rriten të sigurtë në trojet e tyre.” “Nëse është e nevojshme, do jap edhe pikën e fundit të gjakut për këto pyje”, raporton BBC.

Numurohen me mijëra vatra zjarri të cilat kanë dalë nga kontrrolli dhe nuk dihet sesi do të veprohet për ti shuar ato.

Qeveria e Brazilit ka njoftuar se po bën të gjitha përpjekjet për ti shuar ato, por deri tani duket e pamundur.

Presidenti Bolsonaro se po shqyrtonte opsionet për të luftuar zjarret, duke përfshirë vendosjen e ushtrisë.