Vlorë/ Kontroll dentar për nxënësit

0
12
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Drejtoria Rajonale e Shëndetësisë në Vlorë ka bërë të ditur se krahas depistimit të tyre, me fëmijët u bashkëbisedua në lidhje me rëndësinë e higjienës dentare në parandalimin e sëmundjeve të kavitetit të gojës.

Pas kontrollit të dhëmbëve, u regjistruan fëmijët me probleme dentare.

Një nga aktivitetet e rëndësishme si depistimi është realizuar nga stomatologët te nxënësit në shkollën “Nikolla Xhuveli” në Nartë, në Vlorë.

Higjiena e gojës parandalon problemet dentare, kryesisht formimin e pllakës dentare dhe gurëzave, të cilat janë faktorët kryesore në krijimin e problemeve të mishit të dhëmbëve si dhe kariesit (prishja e dhëmbëve).

Zjarr Tv Ad