Vuçiç: Protestuesit ‘Fashistët dhe hajdutët’

0
8

Rreth dy mijë protestues rrethuan pallatin presidencial në Beograd, ndërsa Presidenti Aleksandër Vuçiç dha një konferencë shtypi mbi episodet e djeshme në televizionin publik. Udhëheqësit e opozitës mbështesin udhëheqjen e shqiptarëve të Kosovës dhe tolerancën e vendeve perëndimore.

Vuçiç tha se nuk do të diskutojë me udhëheqësit e opozitës dhe nuk do të përmbushë asnjë nga kërkesat e tyre edhe nëse qindra mijëra protestues zbresin në rrugë. Ishte mbresëlënëse që Vuçiç, gjatë konferencës për shtyp, vazhdimisht mori shënime nga kolegët e tij qe e informonin atë për situatën jashtë pallatit presidencial. Çdo herë që ai njofton se çfarë po bëjnë partnerët e tij, ai thotë se nuk ka frikë dhe nuk do të tërhiqet. Një nga mesazhet, pohoi ai, erdhi nga serbët e Kosovës të cilët shprehën gatishmërinë e tyre për të ardhur në Beograd për ta mbrojtur atë.

Udhëheqësit e opozitës përballë pallatit presidencial thonë se demonstruesit do të vazhdojnë të bllokojnë ndërtesën për të parandaluar Vuçiçin të largohet. Sidoqoftë, është e dyshimtë nëse Vuçic do të zgjedhë të dalë nga hyrja kryesore, pasi siç dihet, pallati presidencial ka gjithashtu një tunel nëntokësor që largohet nga ndërtesa.