Xhuvani nuk është liruar/ Deklarata nga drejtoria e përgjithshme e burgjeve (E plotë)

0
156
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

DEKLARATË PËR SHTYP 

Të nderuar përfaqësues të Medias së shkruar dhe vizive,

Nisur nga një lajm krejtësisht i pavërtetëi përhapur në disa portale të disa mediave në vend, pa asnjë konfirmim zyrtar nga Drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve, qëpretendonte për lirimin e të dënuarit Kostandin Gjergj Xhuvani, sqarojmë sa më poshtë vijon:

Kostandin Gjergj Xhuvani i datëlindjes 24.06.1989, lindur dhe banues në Tiranë, është dënuar më 35 vjet burgim me vendimin Nr.670 datë 10.03.2015 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë.

Nga dënimi i dhënë  i mbeten për të vuajtur edhe 30 vjet 7 muaj 29 ditë burgim, për kryerjen e veprave penale “Vrasje në Rrethana Cilësuese” dhe “Armëmbajtje pa Leje” parashikuar nga nenet 79/dh dhe 278/5 të Kodit Penal të Republikës së Shqipërisë,dënim  të cilin është duke e vuajtur në seksionin e sigurisë së lartë në IEVPenaleFushë Krujë.

Si çdo i dënuar tjetër, edhe të dënuaritKonstandin Xhuvani i garantohen të drejtat e përcaktuara në Ligjin Nr. 8328, datë 14.06.2018, “Për të drejtat dhe trajtimin e të dënuarve me burgim dhe të paraburgosurve” (i ndryshuar).

Thënë kjo, ju bëjmë me dije se në datën 30.10.2018Kostandin Xhuvaniështë hospitalizuar ne IVSHB (Spitali i Burgut) për disa probleme shëndetësorë, me diagnozë Nodushemoroidal, me kartelë klinike 407.

 

Në momentin e pranimit në Spital, pacienti paraqitej i zbehtë, ankonte për këputje trupore dhe dhimbje rektale. Menjëherë janë realizuar ekzaminimet dhe konsulta mjekësoreme mjekun specialist proktolog të “ QSUT Nënë Tereza”, ku ka rezultuar me:

  • Anemi(Hb 8mg/dl).

Në këto kushte, mjeku specialist ka kërkuar ekzaminimin mjekësorsigmoidoskopi. Në datën 04.11.2018, është realizuar ky ekzaminim dhe konsulta me mjekun specialist, ku është rekomanduar ndërhyrje kirurgjikale.

 

Në datën 05.11.2018 është realizuar ndërhyrja kirurgjikale në QSUT “Nënë Tereza”, i shoqëruar dhe nën mbikëqyrjen e Forcave Operacionale të Drejtorisë së Përgjithshme të Burgjeve. Po në këtë datë, pas përfundimit  tëoperacionit, pacientiKonstandin Xhuvani është rikthyer në IVSHB (Spitali i Burgut)për trajtim të mëtejshëm sipas rekomandimeve të mjekëve specialistë të QSUT “Nënë Tereza”. Në ditët në vijim është konsultuar me mjekët specialistë (mjekun hematolog për problemin e anemisë) dhe është trajtuar në IVSHB (Spitali i Burgut) sipas rekomandimeve të tyre. Aktualisht, ky i dënuar është i hospitalizuar në IVSHB (Spitali i Burgut), dhe me përmirësimin e gjendjes shëndetësore do të bëhet dalje nga IVSHB (Spitali i Burgut) drejt IEVP Fushkrujë.

 

Duke ju falenderuar për bashkëpunimin

Erlis HERENI

 

Zyra Ndihmëse pranë Drejtorit të Përgjithshëm

Zjarr Tv Ad