Z. Rama, duam shkollën tonë, jo kurset e natës! – Këmbana zemërimi nga 180 fëmijë të Peqinit

0
5

“Duam shkollën tonë!” Me protestë në vend të gëzimit, e kanë nisur ditën e parë të shkollës, 180 nxënës peqinas, të shoqëruar nga prindërit e tyre, që kanë mësuar në shkollën 9-vjeçare të fshatit Shezë. Ata kanë zhvilluar sërish protestë në qëndër të fshatit Shezë, duke bllokuar edhe qarkullimin e automjeteve në rrugën Shezë – Belesh.

Me pankarta në duar, për gati dy orë, nxënësit e kësaj shkolle nuk kanë pranuar të shkojnë në shkollën e Pekishtit dhe të zhvillojnë mësimin në turnin e dytë pasi nuk i kanë kushtet. Sipas nxënësve, autobusi që dërgon nxënësit në shkollë vjen çdo ditë në orën 13:00 dhe kthehet nga shkolla në orën 15:30!!!  Ata pretendojnë se nuk e përvetësojnë siç duhet mësimin dhe nuk i kanë kushtet ekonomike që të paguajnë çdo ditë udhëtimin me autobus.