Zbulohet qyteti i nëndheshëm mijëra-vjeçar

0
1526
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Në vitin 1963, një turk në rajonin e Cappadocias po rregullonte shtëpinë e tij kur bëri një zbulim të pabesueshëm. Pasi ai prishi një mur në shtëpinë e tij, gjeti një dhomë sekrete, që e çoi në një tunel të nëndheshëm, i cili e drejtoi për në qytetin e humbur të Derinkuyu. Fotot e qytetit të humbur 18 kate nën tokë, tregojnë se si aty kanë jetuar rreth 20,000 njerëz dukë përfshirë dhe gjedhë.  Tunelet e nëndheshëm të qytetit janë shumë të gjatë dhe e lidhnin Derinkuyu-n me qytetet e tjera të nëndheshme përreth . Ai mendohet se është krijuar gjatë kohës bizantine në vitet 780-1180 dhe kishat, shpellat e varret përdoreshin si bunkerë masive për të mbrojtur banorët e tij nga fatkeqësitë natyrore.

Gjatë kësaj kohe, shpellat kishin rreth 600 hyrje që i lejonin njerëzit të vinin e të iknin.

3b5e228b00000578-4032200-image-a-10_1481708810763-933x445 3b5e253500000578-4032200-derinkuyu_is_an_ancient_multi_level_underground_city_discovered_-m-35_1481710501837

 

Zjarr Tv Ad