Zv.ministrja e Brendshme Voda bën bilancin: Kemi kryer inspektime të banesave, iu tregoj punën në terren

0
7

Zëvendës ministrja e Brendshme Rovena Voda me anë të një deklarate për media ka bërë një rezyme të punës së bërë nga ana e policisë dhe forcave të tjera të dërguara në terren për tërmetin.

“Ne kemi punuar në disa bashki si Tirana, Durrësi, Kamza, Fushë-Kruja, Shijak etj. Në Bashkinë e Shijakut deri në orët e pasdites janë kryer mbi 8000 banesave dhe janë verifikuar 50 pallate, ku 30 rezultojnë të dëmtuara rëndë. Ne jemi në dispozicion të të gjithë qytetarëve që kanë nevojë për ndihmë. Janë bërë 199 telefonata gjithsej në operatorët tanë, shumica nga Durrësi. Qytetarët të drejtohen pranë portalit “Shqipëria që duam.al”.”, tha Voda.

Rovana Voda ka treguar punën në terren, sa ndërtesa janë inspektuar dhe sa janë prishur.

“Në Durrës janë inspektuar 610 banesa, ku 27 rezultojnë të prishura. Në Shijak janë 45 ndërtesa të inspektuara. Ne kemi qenë në terren gjatë gjithë kohës në Durrës, në Shijak dhe në Thumanë. Janë angazhuar mbi 300 forca të armatosura dhe janë ndarë ndihma, sidomos për strehimin.8 objekte janë prishur në Thumanë dhe 12 në Durrës. Po ashtu, ne kemi vënë në dispozicion edhe mjekë e infermierë, për t’ju ardhur në ndihmë qytetarëve”, u shpreh Voda.