Zvicra kërkon falje për vjedhjen e ujit…!

0
639
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Ushtria Zvicerane i ka kërkuar falje autoriteteve ushtarake franceze pasiqë helikopterët ushtarak kishin marrur ujë nga një liqen në Malet Jura, për ti freskuar lopët në zonat e prekura nga thatësirat.Operacioni i cili ka filluar javën e kaluar dhe i shkaktuar nga vala më e rëndë e të nxehtit që nga viti 2003, ka aktivizuar helikopterët ujë-tërheqës, për të përmbushur nevojën e ujit për lopët e bllokuara në viset e thella malore. Pesëdhjetë e tre metra kub ujë janë marrur matanë kufirit francez, në Liqenin Rousses.“Ushtria zvicerane kërkon falje për autoritetet lokale dhe rajonale, si dhe popullatës në fjalë dhe turistëve për mos-bindjen e shkaktuar,” thotë një deklaratë e lëshuar ditën e hënë nga autoritetet e mbrojtjes në Zvicër.Autoritetet kombëtare franceze e kishin konfirmuar kërkesën për fluturimin e ushtrisë zvicerane në territorin francex, por “forcat ajrore zvicerane e kishin keq-interpretuar këtë njoftim si një autorizim për të nxjerrë ujë nga Liqeni Rousses “. Që në fakt, për shfrytëzimin e ujit do të duhej autorizimi i autoriteteve lokale franceze.Një zëdhënës i ushtrisë zvicerane, marrja e ujit nga liqeni francez u kishte kursyer 15 minuta në kohën e fluturimit kundrejt udhëtimit për në liqenet e tjera zvicerane.Kur ka filluar programi ishte vlerësuar se rreth 20.000 lopë kishin nevojë për ujë. Rreth 2.000 m3 ujë ishte shpërndarë gjatë javës së kaluar. Operacioni ushtarak pritet të vazhdojë deri 4 gusht.

Zjarr Tv Ad