Tre emrat që qeveria i propozon Strasburgut, Berberi i rrëzuar dy herët e para

0
449

Pas dy refuzimeve të para, qeveria shqiptare ka çuar sërish tre kandidatura për në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtave të Njeriut në Strasburg.

3 kandidaturat e reja janë, Sokol Berberi, i cili është refuzuar dy herë nga Këshilli i Europës, Suela Meneri dhe Markeljan Koca.

Sokol Berberi ka qenë gjyqtar i Kushtetueses deri pak muaj më parë, kur dha dorëheqjen pasi ishte kundër rrëzimit të ligjit të Vetingut.