Google gjobitet me 50 milionë euro

0
8
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Google është gjobitur me 50 milionë euro nga rregullatori francez CNIL, për një shkelje të rregullave të BE për mbrojtjen e të dhënave.CNIL tha se kishte vendosur gjobën për “mungesë transparence, informim të papërshtatshëm dhe pamjaftueshmëri bazash për reklamat e personalizuara”.Rregullatori tha se njerëzit nuk ishin mjaft të informuar për mënyrën se si Google grumbullon të dhëna për të personalizuar reklamat.

Zjarr Tv Ad