Kukësi përkujton betejën e Lumës

0
6

Në Kolesian të Kukësit u përkujtua  107 vjetori i betejës së Lumës dhe 102 vjetori i vdekjes së patriotit dhe atdhetarit të shquar Sali Spahia.

Me një vendim unanim të fshatit në vitin 1917, Sali Spahia u preh pranë shkollës së parë shqipe në veri.

Në cermoni, historiani Shefqet Hoxha u ndal ne rolin udhëheqës të Sali Spahisë në betejën e Lumës të vitit 1912.

Sali Spahia vdiq në vitin 1917 është dekoruar në vitin 1993 me motivacionin “Luftëtar dhe propagandues për çlirimin dhe mbrojtjen e trojeve shqiptare”.