Rasti i Genc Fugës/ QSUT s’bën ndërhyrje kirurgjikale për goditjet në tru, Braçe revoltohet: Autoriteti i Konkurrencës të nisë hetimet

0
327
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Një thirrje e dëshpëruar e një artisteje, për të gjetur 19 mijë euro për t’i shpëtuar jetën bashkëshortit të saj, një prej aktorëve më të vlerësuar për talentin në vend, Genci Fugës, hapi një debat të thellë për situatën ku gjendet sistemi shëndetësor në vend në këtë drejtim.

Reagimeve me shqetësim i është bashkuar sot edhe deputeti socialist Erion Braçe. Fillimisht Braçe ironizon disa media që i janë referuar si ‘monopol i mirë’ atij të shërbimeve spitalore.

Në postimin në Facebook Braçe ka publikuar një fjalë të tij të mbajtur më herët në Komisionin e Ekonomisë ku thotë se konkurrenca nuk ekziston më në shërbimet spitalore.

“Është tregu i shërbimeve spitalore private, qoftë ato terciare, qoftë atyre të ekzaminimeve. Është përqendruar përtej çdo limiti. Aq sa konkurrenca atje nuk ekziston më. Do të ishte shumë e rëndësishme, sa kohë ka të bëjë me shëndetin e njerëzve”, tha Braçe.

Në atë fjalë Braçe bënte thirrje për monitorim dhe hetim urgjent.

“Sa kohë që është një treg kaq sensitiv unë mendoj që meriton monitorim dhe pa diskutim edhe hetim. Autoriteti ka bërë një hetim të mëparshëm thuajse të përgjithshëm sa i takon tregut të shërbimeve spitalore por nga dita që autoriteti ka kryer këtë hetim deri sot kanë ndodhur zhvillime të tjera. Spitalet kanë ndryshuar pronësinë, tregu është përqendruar në një dorë dhe tani meriton një hetim”, u shpreh deputeti.

Zjarr Tv Ad