Tema: Si ndikon ana psikologjike tek gjinia mashkollore dhe gjinia femrore sipas barazis gjinore?

0
210
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Nga: Manjola Daçi( Koka)
Qerime Daçi.

1.-Ç’farë është gjinia?

Gjinia është specifkim gjinor ku këtu kuptojmë diferencimin gjinor si nga ana e mashkullit dhe nga ana e femres. Gjithashtu kuptojmë ndarjen e natyrave gjinore se ç’farë natyre e karakterizon mashkullin, ç’farë natyre e karakterizon femren. Dim që mashkullin e karakterizojnë një natyre jo shumë e qetë, por që në brendesi ka qetsi. Ndërsa femren e karakterion natyra e qetsis së brishtësis, por në brendesi ka një forc të saj.

2.- Si ta kuptojmë anën psikologjike të gjinis femrore ? Po të gjinis mashkullore?

-Ana psikologjike e të dyejave gjinive mashkullore dhe femrore kuptohet në baze të pyetjeve: 1. Si ndjehem unë?

2. Më shqetson ndonjë gjë?

3. Po karakteri im cili është?

4. Po personaliteti im?

5. Po ana shpirtërore e imja si është?

Në baze të përgjigjejeve të këtyre pytjeve arrijm të kuptojme edhe psikologjin gjinore . Me ndryshimin gjinor.

3.-Kush rëndohet më shumë psikologjikisht gjinia femrore apo mashkullore?

-Ana psikologjike është e rëndesishme për të dyjat gjinit. Por rëndimi psikologjik varet nga forca mendore dhe shpirteror që e karakterizon njeriun, gjithashtu varet nga perjetimi se ç’farë ka përjetuar njeriu nga aftësia mënyres së kontrollimit të vet njeriut. Por ne kemi arritur të nxjerr një përqindje% të rëndimit psikologjik femra është më e brisht , me e dobët i merr gjërat më më vrull dhe kështu rëndohet ana psikologjike e saj.

4.-Kush dominon më shumë femra apo mashkulli?

Këtu ndodh pabarazia gjinore edhe, pse në kohet e sodit po mundohemi të kemi një barazi gjinore çë në shqiperi në zonat ruale si fshatrat, çyteza të vogëla, mashkulli është më dominues ndërsa nëpër qytete të mëdha mund të themi se femra e ka fituar lirin e saj por dominimin nuk e ka fituar prandaj përseri mashkulli është më dominues gjinor ku po ndodhin divorcet, përplasje mes çifteve. Këtu kemi arritur të kuptojmë që pabarazia gjinore është shkaktari kryesor për ndarjen e një çifti.

5.-Cila anë psikologjike rëndohet më shumë?

Këtë pytje e kemi bëre që ta saktësojmë me pytjet të tjera se sa shumë e rëndësishme është ana psikologjike tek njeriu.

6.- Themi që dominon mashkulli në çfarë lloji aspekti dominon? Po femra në cilin aspekt është dominuese?

-Është mjaft teme e përfolur me rezultate të arrira dhe pa’arrira njëkohësisht në baze të dhënave gjinore siç edhe theksuam më sipër që mashkulli është dominuesi, por tani do e theksojmë se cili është aspekti dominues i tij më përpara ka qen udherimi i tij ndaj femres ndërsa tani është : Ti ke të drejt të flasesh , por jo kaq shumë pra është formë që përdoret në mënyre urdhërore por në mënyre më të qete dhe më me lezet.

-Ndërsa femra : Ndëraa dominimi i femres në ditet e sotme është :1. Fjala e saj , mënyra se si e përdor ajo këtë fjal , se sa e zonja është për ta zotëruar këtë fjal.

Se sa e aftë është për ta mbajtur këtë fjal.

Ndërsa më përpara si tip dominues femra ka patur po përseri fjalen me zërin e ulet të saj . Që e dëgjonte vetem një njeri / që ai njeri është ai/ ajo ta dëgjonte .

Pra: vet shëndeti mendore i njeriut është i rëndesishem dhe duhet të kujdesemi për të.

Zjarr Tv Ad