Gjërat që nuk dini rreth migrenës

0
165

Migrena është një sëmundje neurologjike me dhimbje pulsative të kokës e shoqëruar me vjellje, ndjeshmëri ndaj dritës, zërave dhe ndaj aromave.

Migrena prek një në çdo pesë gra dhe është kontribuesi i dytë më i madh në botë për vitet e aftësisë së kufizuar. Por, kërkimet mbeten të pafinancuara dhe disa specialistë e përjashtojnë atë si një “neurologji të vërtetë”, sipas BBC.

Ndërsa një dhimbje koke “normale” zakonisht mund të kalojnë me një paracetamol ose dy, migrena është agresive.

Nuk ka ndonjë shkak bindës, hormonet dhe aktiviteti jonormal i trurit janë vetëm dy arsye të mundshme.

Krahasuar me shëndetin dhe barrën ekonomike, migrena mbetet një nga sëmundjet më të nënfinancuara në botë.