Ministria e Brendshme: Nuk ka më kanabis. Bilanci ne krahasim me vitin 2017

0
318

-Pas publikimit të nje Raporti të antidrogës ne Itali për 2017-en , ku thuhej se Shqipëria është vendi i origjinës së shumicës së sasive të marijuanës që kanë si destinacion tregjet italiane dhe evropiane. Per kete ka reaguar ministria e Brendshme, ku thekson se ka spekulime dhe keqinterpretime ne gjetjet e raportit dhe se Shqipëria nuk është më në listën e vendeve që kultivojnë kanabis, e konfirmuar nga raporti i monitorimit ajror të Guardia di Finanza-s italiane, në fundvitin e kaluar.

Në lidhje me deklaratat, spekulimet apo keqinterpretimet e gjetjeve të raportit vjetor Ministria e Brendshme gjen me vend të sqarojë:

-Shqipëria nuk është më në listën e vendeve që kultivojnë kanabis, e konfirmuar nga raporti i monitorimit ajror të Guardia di Finanza-s italiane, në fundvitin e kaluar. Kjo është një betejë e fituar në vitin 2017 dhe po konsolidohet në vitin në vazhdim kur jemi në zbatim të protokollit operativ për fluturimet ajrore duke monitoruar territorin me policinë italiane dhe asistencen e BE-së.

-Në vijim të një analize të thellë dhe të kujdesshme, Qeveria miratoi Planin Kombëtar Antikanabis 2017-2020,me përfshirjen e gjithë institucioneve dhe asistencë ndërkombëtare. Policia e Shtetit ka rritur bashkëpunimin me partnerët, kryesisht me Italinë në operacione të përbashkëta për të identifikuar dhe goditur rastet e trafikimit të narkotikëve.