Tri termete të dielën, lëkundjet zhvendosen nga Gjiri i Lalzit në Korcë

0
165

Tri termete jane regjistruar te dielen ne territorin Shqiptar. Lekundjet qe shoqeruan kete jave qe u mbyll kane vazhduar edhe te dielen me tri termete.

Sipas institutit te Gjeoshkences, dy termete kane rene ne Gjirin e Lalzit dhe nje ne Korce. Ditet e fundit ka pasur lekundje te forta me epiqendet ne zonen Hamallaj-Gjiri i Lalzit. Si pasoje jane demtuar banesa ne Durres, Kruje dhe ne Lezhe.

Tri termetet e te dieles:
Data: 08/07/2018
Ora: 19:19:39
M=2.1
Place: Burimas, 13 km L Korce
40.71° N, 20.9° E
Thellësia: 1 KM

Data: 08/07/2018
Ora: 02:28:28
M=2.3
Place: 6 Km L Gjiti i Lalezit
41.47° N, 19.6° E
Thellësia: 18 KM

Data: 08/07/2018
Ora: 00:04:22
M=1.9
Place: Gjiri i Lalezit
41.47° N, 19.55° E
Thellësia: 25 KM