Agron Shehaj i vendosur për ti hequr mandatin Olta Xhaçkës, dërgon vendimin e Kuvendit në Kushtetuese

0
123
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Deputeti demokrat, Agron Shehaj, deklaroi sot se ka depozituar në Gjykatën Kushtetuese një kërkesë për të kundërshtuar vendimin e djeshëm të Kuvendit për mandatin e Olta Xhaçckës.

Në një deklaratë për shtyp nga selia e PD, Shehaj tha se ka dorëzuar edhe konstatimin e papajtueshmërisë me Kushtetutën të mandatit të Xhaçkës.

Deklarata e plotë:

Pasi e zvarriti pa fund, një ditë më parë, maxhoranca bllokoi në parlament dërgimin në Gjykatën Kushtetuese të kërkesës për shqyrtimin e papajtueshmërisë me Kushtetutën për mandatin e zonjës Olta Xhaçka.

Me këtë votim të turpshëm, maxhoranca e shndërroi parlamentin edhe një herë tjetër në një mburojë për korrupsionin e qeveritareve të saj.

Ky është një akt shumë i rëndë. E megjithatë, jo surprizë për ne. Sepse në këto 10 vjet, kjo maxhorancë dhe kjo qeveri vetëm këtë kanë bërë. Kanë shfrytëzuar pushtetin për të vjedhur dhe për t’u pasuruar në mënyrë të paligjshme dhe më pas kanë përdorur kartonët e parlamentit si mburojë për korrupsionin e tyre.

Por Partia Demokratike është e vendosur që t’i shkojë deri në fund betejës me korrupsionin galopant dhe abuzimet e pafundme të kësaj qeverie. Ndaj në emër të Partisë Demokratike sapo dorëzova në Gjykatën Kushtetuese kërkesën për kundërshtimin e vendimit të djeshëm të Kuvendit si dhe atë për konstatimin e papajtueshmërisë me Kushtetutën të mandatit të zonjës Xhaçka.

Zonja Xhaçka nuk mund të jetë njëkohësisht edhe ministre e Jashtme, edhe investitore strategjike. Nuk mund të jetë edhe deputete, edhe pronare e plazhit publik. Ndaj i takon Gjykatës Kushtetuese të marrë vendimin formal, të asaj që ligji dhe Kushtetuta e diktojnë fare qartë.

Zjarr Tv Ad