Ambasada ruse kujton 74 – vjetorin e fitores në luftën e madhe

0
8

Në 74-vjetorin e fitores në Luftën e Madhe Patriotike, ambasada Ruse në Tiranë organizoi një pritje për të përkujtuar këtë ditë. Ambasadori Karpushin vlerësoi sakrificat, dhe e konsideroi ngjarjen si më të egrat e Luftës së Dytë.

Ambasada e Rusisë në Tiranë organizoi një pritje me rastin e 74-vjetorit të fitores në Luftën e Madhe Patriotike.

Përpara përfaqësuesve të trupit diplomatik, besimit fetar, medias e biznesit, ambasadori Aleksandër Karpushin tha se ajo ishte një nga ngjarjet më të egra të Luftës së Dytë Botërore, që vazhdoi për 200 ditë.

9 maji 1945 shënon dorëzimin e Gjermanisë Naziste te forcat aleate në Evropë dhe përfundimin e Luftës së Dytë Botërore apo siç njihet në Rusi si Lufta më e madhe patriotike.