Basha: Ramavirusi ka prekur çdo degë të ekonomisë

0
22

Kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha, u takua me dhjetëra biznese në njësinë 5 në Tiranë. Bizneset i shprehën kryedemokratit rënien e fuqisë blerëse, pamundësinë e tyre për të paguar qeranë dhe se xhiroja e tyre është minimale.

Përmes një postimi në Facebook, Basha shkruan se varfëria është ulur këmbëkryq në familjet shqiptare dhe se Ramavirusi ka prekur çdo degë të ekonomisë.

Postimi i plotë

”Qeveria Rama e la biznesin e vogël pa mbështetje.

Sot mijëra biznese përballen me rënien e fuqisë blerëse, pamundësinë për të paguar qiratë edhe për muajt e izolimit, ndërsa xhiroja e tyre është në nivele minimale, faturat afrofe të energjisë janë më të larta edhe se një vit më parë ndërsa Shqipëria renditet ndër vendet me çmimin më të lartë të energjisë e po kështu edhe për faturat e ujit. Këto së bashku me tatimet dhe taksat rrënuan ekonominë e po çojnë drejt falimentimit në masë të biznesit të vogël.

Ky është shqetësimi që dëgjova sot nga të gjithë bizneset e vogla në njësinë 5 në Tiranë. Mungesa e mbështetjes për ta dhe për konsumatorët nga qeveria po i çon drejt mbylljes shumë biznese familjare.

Kjo gjendje është kudo në Shqipëri. Varfëria është ulur këmbëkryq në familjet shqiptare. Ramavirusi ka prekur çdo degë të ekonomisë, pasiguria e papunësia po prek çdo pjesë të shoqërisë.”