Çudit ekspertja: Uji në Tiranë është i pijshëm, me probleme por nuk vdisni

0
165
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Debati për cilësinë e ujit të pijshëm në kryeqytet është një çështje që merr herë pas here vëmendjen e opinionit publik për shkak të denoncimeve dhe kundër reagimeve që vijnë nga autoritetet që deklarojnë se uji në rubineta është i pijshëm dhe brenda standardeve.

Një mendim për këtë çështje e ka dhënë edhe një eksperte.

Ajo quhet Françeska Korançe, eksperte mjedisi, e doktoruar në Itali. Në studion e MCN Tv, në një deklaratë të habitshme, Korançe thotë se uji në Tiranë është i pijshëm, por sipas saj, problemet shëndetësore që shkakton konsumimi nuk të çojnë deri në humbjen e jetës.

“Uji është i pijshëm, por kjo nuk do të thotë që është i mirë. Mund të kesh probleme shëndetësore, por nuk është se është vdekjeprurës.

Ndaj qëllojnë në linjën e hollë, bëjnë analizën, del i pijshëm”, tha Korançe.

Zjarr Tv Ad