Dënohet me 9 vite burg shqiptari që u mori jetën 2 anglezëve

0
89

Një shqiptar është burgosur për më shumë se nëntë vjet pasi ka therur dy persona që festonte në natën e vitit të ri. Besmir Merkohasani ose siç njihet, Alex Besmir sulmoi dy 18-vjeçarë në ‘Temple Street’, Brighton, rreth orës 03:30 të martën, më 1 janar.Dy viktimat, Arthur Baylis dhe Arman Patel po shkonin në shtëpi pas një parti në ‘Bedford Place’ me të dashurën e Patel. Ndërkohë që po zihenin me fjalë, Besmiri, i cili punonte në mirëmbajtje, u bërtiti atyre që të  heshtnin nga dritarja në katin më të lartë të pallatit ku më pas edhe i kishte kërcënuar.

Me një thikë në dorë, Besmiri zbriti në rrugë ku u përball me dy të rinjtë dhe i sulmoi.

Ai goditi me thikë Baylis në gjoks, ku dëmtoi mushkëritë e tij, ndërsa Patel pësoi plagosje në duar dhe në krahë, ndërkohë që po mbronte veten. Merkohasani u arrestua dhe u paraqit në Gjykatën e Brighton të nesërmen (e mërkurë, 2 janar). Por gjykata ishte e pasigurtë për emrin e tij. Shqiptari njihet si Alex Besmir dhe Besmir Merkohasani. Mosha e tij është dhënë si 34 dhe 37 vjeç.

Gjykatësi Christine Henson e burgosi ??atë për nëntë vjet e gjysmë dhe tha se do të dëbohej përsëri në Shqipëri kur të lirohej nga burgu. Ai erdhi në Britani në mënyrë të paligjshme në vitin 2010. Gjykatës iu tha se ai ishte nën ndikimin e kokainës kur ndodhi sulmi.

Ky ishte një sulm i dhunshëm ndaj dy burrave. Ishte Viti të Ri në një pjesë shumë të zënë të qytetit dhe reagimi i tij ishte krejtësisht jashtë çdo lloj normaliteti. Gjatësia e dënimit tregon ashpërsinë e veprës dhe ai do të deportohet pasi ai të ketë vuajtur dënimin e tij dhe nuk do të jetë më banor në qytetin tonë.