Në kërkim nga Italia, arrestohet në Shqiperi

0
113

NJOFTIM

Kapet dhe arrestohet me qëllim ekstradimi drejt Italisë, 29-vjeçari i kërkuar për veprat penale “Pjesëmarrja në organizatë kr.iminale” dhe “Trafikim i lëndeve narkotike”. Operacioni nga DVP Shkodër, në bashkëpunim me Interpol Tirana.

Strukturat e Drejtorisë Vendore të Policisë Shkodër, si rezultat i shkëmbimit të informacionit me Departamentin e Policisë Kr.iminale dhe Interpol Tiranën, pas një pune të mirorganizuar, lokalizuan dhe bënë arr.estimin provizor të shtetasit V. Gj., 29 vjeç, banues në Spathar, Vau i Dejës.

29 vjeçari ishte shp.allur në kë.rkim ndërkombëtar, pasi Gjykata e Firences, Itali, më datë 27 shkurt 2020 ka lëshuar urdhër-arr.estin për këtë shtetas, si i dy.shuar për kryerjen e veprave pe.nale “Pjesëmarrja në organizatë kr.iminale” dhe “Tra.fikim i lë.ndëve nar.kotike”, parashikuar nga Kodi Penal italian.

Ar.restimi provizor u krye me që.llim eks.tradimin e tij drejt Italisë, mbështetur në “Konventën Evropiane të Ekstradimit” të vitit 1957 dhe marrëveshjen dypalëshe mbi ekstradimet, nënshkruar mes Republikës së Shqipërisë dhe Italisë.