Tërheqja e bashkisë për teatrin, Aleanca: Veliaj u tërhoq pasi po hetohet nga SPAK

0
95

Përfaqësues të Aleancës për Teatrin, deklaruan të enjten se Erion Veliaj u tërhoq nga projekti për teatrin për shkak të hetimeve të SPAK. Nga Prokuroria e Tiranës ku bën kallëzim ndaj nënkryetarit të bashkisë Arbian Mazniku, përfaqësuesit e Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit u shprehën se në ditët në vijim do të publikohen fakte të reja në lidhje me dy akuzat e ngritura ndaj Veliajt për këtë çështje.

Aktivistja e Aleancës: Ne aty do të jemi derisa teatri të marri vendimin për restaurim. Ju ftoj të lezoni kallëzimin penal që kemi bërë ndaj kryetarit të bashkisë. Ne Veliajn e kemi çuar në strukturat e SPAK. E para ka të bëjë me mos informimin dhe e dyta ka të bëjë me termin “negociatat”. Zoti Veliaj do njihet me hapat që po merr SPAK për këtë vepër korruptive. Unë jam shumë i sigurtë se këto veprime të SPAK kanë ndikuar në tërheqjen e bashkisë.