Buxheti 2018, Tabaku: Nuk ka rritje pagash, pensionesh e ndihme ekonomike, deputetja e PD-së, si dhe nënkryetare e komisionit të ekonomisë, Jorida Tabaku, ka reaguar

0
386

Deputetja e PD-së, si dhe nënkryetare e komisionit të ekonomisë, Jorida Tabaku, ka reaguar pas ndarjes së buxhetit 2018, në të cilin, nuk është parashikuar rritje pagash, pensionesh e ndihme ekonomike

Tabaku sqaron, se për vitin e ardhshëm buxheti ka rezervuar 1 mld lekë shtesë në paga, që ështe 4.5 mld lekë më pak se viti sivjetshëm elektoral.

“Dëgjoj makinën e propagandes qeveritare te flasë për rritje pagash, pensionesh dhe ndihmës ekonomike për vitin e ardhshëm. Gënjejnë! Pasi mes propagandës dhe faktik është një det i madh të vërtetash që i nxjerr zbuluar.”

“1. Fakti është se për vitin e ardhshëm buxheti ka rezervuar 1 mld lekë shtesë në paga, që ështe 4.5 mld lekë më pak se viti sivjetshëm elektoral.”

“2. Fakti është se për vitin e ardhshëm qeveria ka parashikuar 1.8 mld lekë rritje fondesh pensioni nga 2.5 mld lekë në vitin aktual. Pa llogaritur dështimin e skemës së pensionit në fshat.”

“3. Fakti është se qeveria nuk ka asnjë lek shtesë për ndihmën ekonomike megjithse shqiptarët taksa progresive i ka bërë gjithnjë e më te varfër.”

“Kjo është e vërteta e buxhetit 2018 që nxjerr zbuluar propagandën e qeverisë. Ose kane ne plan te pergjysmojne numrin e perfituesve ose kane ne plan te zbarzin Shqiperine!”- shkruan Tabaku.

Postimi i Jorida Tabakut në Fb: