Policia në aksion, vendos 900 gjoba brenda 48 orëve në Tiranë (Video)

0
274

Policia Rrugore e Tiranës ka ndërmarrë një sërë masash për të parandaluar aksidentet rrugore.

Gjatë kontrolleve në fundjavë por jo vetëm, Policia Rrugore e Tiranës, në përmbushje të objektivit parësor për rritjen e parametrave të sigurisë së jetës në rrugë dhe jo atë të sasisë së masave administrative, nën moton “Alkooli dhe Shpejtësia marrin jetë”, kanë vendosur rreth 900 gjoba për shkelje.

Gjatë fundjavës janë ushtruar një sërë kontrollesh me radar dhe Drager në autostradë dhe në akset rrugore në brendësi të Tiranës.

Në 48 orët e fundit, janë arrestuar në flagrancë 10 drejtues mjetesh që drejtonin mjetin në gjendje të dehur, ku ka rezultuar se sasia e alkoolit të kosumuar varionte nga 0.56 mg/l deri në 1.29 mg/l.

Janë tërhequr 89 Leje drejtimi, nga këto:
•29 Leje Drejtimi për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit, që varionte nga 0.22mg/l deri në 0.49 mg/l
•47 Leje Drejtimi për drejtim mjeti me shpejtësi tej normave të lejuara, si në autostradë ashtu edhe në qendrat e banuara brenda qytetit të Tiranës, shpejtësi që varionin në autostradë deri në 219 km/orë dhe në qendrat e banuara deri në 106 km/orë.
•13 Leje Drejtimi për shkelje të tjera të parashikuara nga Kodi Rrugor.
•Po gjatë 48 orëve të fundit, Policia Rrugore ka ushtruar kontrolle edhe në evidentimin dhe ndëshkimin e atyre drejtuesve që nuk respektojnë rregullat e qarkullimit rrugor ku janë vendosur gjithsej 898 masa administrative, nga këto:
• 87 masa për mospërdorim të rripit të sigurimit
• 85 masa për parakalim të gabuar
• 98 masa për përdorim të celularit gjatë drejtimit të automjetit
• 10 masa për mosrespektim të sinjalistikës së semaforit
• 60 masa për ata që qarkullojnë pa kaskë mbrojtëse si dhe 11 pa kontroll teknik të mjetit
• 568 masa për shkelje të tjera të Kodit Rrugor.
Janë bllokuar dhe 9 mjete për mosshlyerje të masave administrative mbi 5 masa administrative.