Putin akuzon SHBA-në se po mbështet kundërshtarin e tij kryesor në zgjedhje

0
347

Presidenti rus Vladimir Putin ka deklaruar, kundërshtari i tij në zgjedhje Aleksei Navalny,  po mbështetet nga Shtetet e Bashkuara.

Putin i bëri komentet, gjatë një takimi televiziv me redaktorët kryesorë dhe drejtuesit e disa mediave ruse më 11 janar.

Navalny, është një avokat që ka luftuar për të çrrënjosur korrupsionin qeveritar. Ai  është ndaluar nga zyrtarët e zgjedhjeve që të marrë pjesë, për shkak të një dënimi penal për një pagesë.

I pyetur për kritikën e SHBA-së për vendimin dhe pretendimet se Rusia kishte ndërhyrë në zgjedhjet e SHBA, Putin deklaroi se Shtetet e Bashkuara po ndërhynin në çështjet ruse. Ai gjithashtu shmangi përmendjen e Navalny-t me emër, siç ka bërë shumicën e rasteve për politikanin e opozitës.