Trump: SHBA-BE duhet të heqë të gjitha tarifat përpara bisedimeve kryesore

0
152

Presidenti Donald Trump tha se SHBA dhe Bashkimi Europian duhet të heqin të gjitha tarifat, barrierat dhe subvencionet, vetëm pak orë përpara se shefat e tregtisë së bllokut ta paraqesin atë me propozime që shkojnë shumë larg drejt këtij rezultati, në një takim të vështirë në Shtëpinë e Bardhë.

“Kam një ide për ta. Të dyj palët: Shtetet e Bashkuara dhe BE-ja të braktisin të gjitha Tarifat, Barrierat dhe Subvencionet!- “tha Trump në një tweet dje. “Kjo më në fund do të quhet Tregu i Lirë dhe Tregti e Ndershme! Shpresoj ata ta bëjnë këtë, ne jemi gati – por ata nuk duan! ”

Presidenti i Komisionit Europian Jean-Claude Juncker dhe komisioneri i tregtisë i BE Cecilia Malmstrom do të takohen me Trump në Uashington të mërkurën. Ata planifikojnë të sinjalizojnë gatishmërinë e bllokut për të negociuar një marrëveshje dypalëshe tregtare për mallrat e prodhuara, ose një marrëveshje të ashtuquajtur sektoriale midis të gjithë eksportuesve të mëdhenj të makinave, të cilat do të shkurtojnë ose eliminojnë tarifat për automobila në nivel global.

Takimet janë një përpjekje e fundit për të bindur Trump që të heqë dorë nga ideja për të vendosur tarifa për eksportet e makinave evropiane në SHBA, në atë që mund të merret me një goditje serioze ndaj ekonomisë së bllokut prej 28 vendesh.