5 vende rreth botës të cilat askush nuk mund t’i vizitojë [FOTO]

0
899
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Me siguri se në botë ka shumë vende për ekzistencën e të cilave dijnë pak njerëz. Edhe pse për shkak të globalizmit vendet e tilla po zvogëlohen, por në këtë listë janë të renditura vendet të cilat është krejtësisht e ndaluar të vizitohen, sepse për disa prej tyre askush nuk e di se ku gjenden dhe nuk dihen nëse ato janë vetëm të trilluara apo ekzistojnë në të vërtetë. E nëse ju e turizmin misterioz, atëherë me siguri se do të intrigoheni nga këto 5 destinacione.

1. Arkivat sekrete të Vatikanit, Vatikan
Lista fillon me vendin më të lehtë për t’u gjetur, por më të vështirin për të pasur qasje. Të gjithë e dijmë se mes mureve të Vatikanit kanë rreth 85 metra rafte përplot me dokumente dhe libra, shumë pak njerëz kanë mundur të hyjnë dhe ky vend është një nga vendet me sigurinë më të lartë në botë. Askush nuk e di se sa, dhe çfarë informacioni gjendet brenda.
Vatican Museum

vatican_biblio_11-650x358 (1)

2. Area 51 (Zona 51), Nevada – SHBA
Nuk ka ndonjë dëshmi për ekzistencën e këtij vendi, por shumë teori ekzistojnë për bazën ushtarake ‘Zona 51′ të cilat kanë bindur jo vetëm amerikanët por edhe pjesën tjetër të botës se diçka që ka të bëjë me alienët fshihet atje. Ka apo nuk ka informacione nuk është e rëndësishme, por të gjithë jemi të bindur se dokumentet dhe eksperimentet që gjinden atje duhet të jenë jashtëzakonisht të siguruara.
Extraterrestial Highway

Extraterrestial-Highway

3. Ishulli i gjarpërinjëve, Brazil
Në këtë ishull nuk do të gjeni asgjë tjetër përveç se numrin më të madh të gjarpërinjëve helmues të koncentruar në një vend. Edhe pse në këtë vend nuk ka pengesa byrokratike apo ndalesa qeveritare që të mos vizitohet, e vërteta është se nëse dëshironi të mbeteni i gjallë as mos e mendoni të shkoni atje. Shumë pak kanë mbetur të gjallë për të treguar se si duket atje.

Ilha-da-Queimada-Grande-690x324

 

4. Zyra e Shërbimit Intelegjent të Izraelit ‘MOSSAD’
Të zbulohet se ku gjendet ndërtesa e shërbimit intelegjent të Izraelit me siguri se është një nga sfidat më të mëdha në botë. Sido që të jetë, edhe pse teori dhe ide ka shumë e sidomos nga vendet Arabe, ajo që dijmë është se ajo ndërtesë duhet të jetë afër Tel Avivit, dhe ka shumë udhëtues dhe reporterë të cilët i kanë ecur rrugët e kryeqytetit Izraelit për ta gjetur këtë vend, por pa sukses.

mossad_1793358c

 

5. Linja 2 e Metrosë, Moskë – Rusi
Kjo listë mbyllet me ‘Linjën e Metrosë Numër 2′ në Moskë të Rusisë. Ky është një nga vendet më interesante në botë, por njëkohësisht edhe me storjen më të çuditshme, dhe si duket në rrugët e kryeqytetit rus flitet për legjendën se metronë që e përdorin qytetarët është vetëm njëra nga 2 linjat ekzistuese. Ekziston edhe një tjetër, ‘Linja 2′ e metrosë së Moskës, e ndërtuar gjatë ‘Luftës së Ftohtë’ dhe e cila do të përdorej vetëm nga njerëzit më të fuqishëm.

Moscows-subway-line-1

Zjarr Tv Ad