Pse u shkaterrua Libia?! – Nga Albina Hoxhaj

0
470
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Nga Albina Hoxhaj

Pse u shkaterrua Libia?!
1. Në Libi nuk kishte faturë të energjisë elektrike, energjia elektrike ishte falas për qytetarët.
2. Meqenëse bankat i përkasnin shtetit, normat e interesit në kredi ishin (0).
3. Gadafi u premtoi prindërve të tij se nuk do të blinte shtëpi derisa të gjithë në Libi të kenë nga një shtëpi. Babai i Gadafit vdiq në një tendë gjatë mbretërimit të tij.
4. Të gjithë çiftet e sapomartuara në Libi morën 60,000 dinarë nga qeveria, kështu që blenë banesën e tyre dhe krijuan familjet e tyre.
5. Arsimi dhe trajtimi mjekësor ishin falas në Libi. Para Gaddafit kishte vetëm 25% lexues, gjatë sundimit të tij u rrit në 83%.
6. Nëse libianët donin të punonin në një fermë, pajisjet shtëpiake ishin falas, farat per mbjellje dhe bagëtitë ishin falas.
7. Nëse të sëmurët nuk mund të trajtoheshin në Libi, shteti do t’i financonte +2300$ për akomodim dhe udhëtim jashtë vendit për kurim.
8. Nëse libiani do të blinte një makinë, 50% e çmimit do të financohej nga shteti.
9. Çmimi i litrit të benzinës ishte 0,14 dollarë.
10. Libia nuk kishte borxh të jashtëm dhe kishte 150 miliardë dollarë rezerva (tani të ngrira në mbarë botën)
11. Kur disa nga Libianët nuk mund të gjenin punë pas shkollës, paga minimale paguhej nga shteti.
12. Disa nga shitjet e naftës libiane u depozituan drejtpërdrejt në llogaritë bankare të të gjithë qytetarëve.
13. Nëna që lindi një fëmijë merrte 5000 dollarë.
14. 40 bukë kushtonin 0,15 dollarë.
15. 25% e libianëve kishin të gjitha diplomat Iisans.
16. Gadafi kreu projektin më të madh të ujitjes në botë për të siguruar disponueshmërinë e ujit në vendin e shkretëtirës.

Zjarr Tv Ad