Asambletë e Filologjikut dhe Shkencave Sociale me vendime për studentët

0
19
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Asambleja e Fakultetit të Filologjisë përkrah kërkesat e studentëve dhe shpreh kundërshtime me aktet nënligjore edhe për urdhrat e Kryeministrit.

Sipas Asamblesë, këto akte cënojnë IAl dhe profesoratin, si dhe shkelin Konventën Europiane për liritë akademike.

Asambleja e Fakultetit të Filologjisë kërkon të sanksionohet me ligj statusi i pedagogut.

Në vendim thuhet që “përfaqësues të Asamblesë të mblidhen për veprime të metejshme”.

Edhe Asambleja e Shkencave Sociale mbështet me vendim kërkesat e studentëve dhe propozon hapje debati mes aktorëve universitarë.

“Dekanati të gjeje rrugët për mos penalizimin  e studentëve protestues dhe zëvendësimin e orëve të pa realizuara” thuhet në vendim.

Asambleja e Shkencave Sociale kërkon hartimin e një ligji të ri për arsimin e lartë dhe shprehet kundër fushatës përbaltëse të figurës së pedagogut.

Zjarr Tv Ad