Google lançon super platformën e video-lojërave

0
2

Google lançon ‘Stadia’ platformën e re të lojërave të videove në streaming si Netflix. Njoftimi u bë gjatë Konferencës Zhvilluesve të Lojërave në San Francisko. Me ‘Stadia’, gjiganti i internetit hyn zyrtarisht në industrinë e lojërave video. Për Sundar Pichai, CEO i Google, ‘Stadia’ është platforma për të gjithë në gjendje të transmetojnë lojëra për të gjitha llojet e pajisjeve. Blerja e re e kompanisë “Mountain View”, Phil Harrison, ish-Sony dhe Microsoft, shtoi se Google do të çojë transmetimin e lojërave në një nivel më të lartë duke përdorur YouTube dhe ata që tashmë bëjnë video lojëra në platformën video.

‘Stadia’ gjithashtu ofron qasje të menjëhershme në lojë pa pasur nevojë ta shkarkosh atë, vetëm në streaming dhe mund të luhet përmes laptopëve, desktopëve, televizorëve, tabletëve dhe smartfonëve.

Google nuk është i vetmi me një platformë video për lojëra video. Nvidia dhe Sony tashmë kanë një ndërsa Microsoft ka në plan të nisë xCloud dhe Amazon është gjithashtu gati të ndjekë të njëjtën rrugë me platformën e vet.