Infektohen 9 milionë përdorues të Android

0
8

Më shumë se 9 milionë njerëz besohet se janë prekur nga viruset e aplikacioneve mashtruese. Këto të fundit po monitorojnë ekranet e përdoruesve për të fituar para. Lojërat dhe aplikacionet paraqiten si të vërteta dhe mund të gjenden në “Google Play” dhe nuk duket se janë të paligjshme. Ekspertët e sigurisë kibernetike u kanë kërkuar njerëzve që të çinstalojnë aplikacionet menjëherë. Një prej aplikacioneve, ‘Easy Universal TV Remote’, që premton se arrin të kontrollojë televizorin me celular, është shkarkuar më shumë se pesë milionë herë.