“Po shkatërrojnë të rinjtë tanë”, talebanët njoftojnë ndalimin e TikTok në Afganistan sepse promovon dhunë

0
15
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Telebanët kanë njoftuar se do të ndalojnë rrjetin social TikTok sepse ai promovon dhunën pavarësisht se luftëtarët e tyre ndajnë mizoritë e fushëbetejës për të përhapur frikën midis armiqve të tyre në platformë. Ministria e telekomunikacionit e talebanëve tha se aplikacioni popullor si dhe PUBG, një lojë online, do të ndalohen në vend brenda disa javësh.

“TikTok ka përhapur përmbajtje dhe video imorale dhe jo-islamike në një vend islamik midis të rinjve shumë të cenueshëm të Afganistanit , dhe ne duhet ta bllokojmë atë për hir të së ardhmes së të rinjve tanë,” tha një zyrtar taliban për MailOnline.

Ata po shkatërrojnë të rinjtë tanë duke reklamuar stilin e jetës perëndimore. Ne jetojmë në një vend islamik dhe këto platforma kanë përhapur përmbajtje kundër tij”, tha ai.

Ofruesit e internetit u informuan se kanë 30 ditët e ardhshme si afati për të ndaluar TikTok, tha në një deklaratë ministria e telekomunikacionit.

Ofruesit e shërbimeve të telekomunikacionit dhe internetit të Afganistanit kanë ndarë informacionin në lidhje me ndalimin dhe u është kërkuar të ndjekin udhëzimet brenda kohës së përcaktuar.

Kjo vjen pasi luftëtarët talebanë përdorin mediat sociale për të ndarë mizoritë e tyre në fushën e betejës për të përhapur frikë midis armiqve të tyre.

Zjarr Tv Ad