“S’kuptojmë pse nuk betohet!” Paralajmërimi i fortë i deputetit grek pas takimit me Belerin: Do të ketë pasoja

0
33
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Deputeti grek i Partisë Demorkacia e Re, Angelos Syrigos vizitoi ditën e sotme në ambientet e paraburgimit kryebashkiakun e Himarës, Fredi Beleri.

Në një deklaratë për mediat, pas përfundimit të takimit mes tyre, Syrigos tha se mbajtja e Belerit në qeli dhe mos lejimi për t’u betuar si kryebashkiak janë në shkelje të ligjit. Sipas tij nuk është e drejtë të mos betohet pasi shkel të drejtat civile.

Gjithashtu, ai paralajmëroi se për Shqipërinë do të ketë pasoja nëse nuk zbaton prezumimin e pafajësisë për kryebashkiakun e Himarës.

“Kjo do të shkaktonte dëmtim të dy vendeve tona. E para është shteti ligjor dhe presupozimi i pafajësisë për një kryetar që është zgjedhur kryetar bashkie dhe të drejtat civile. Nuk është e kuptueshme për ne se një person që është zgjedhur kryebashkak nuk mund të shkojë të bëjë betimin në zyrën e tij. Kjo gjë mund të bëhet pengesë për integrimin e Shqipërisë në BE.

Nëse ky është rasti atëherë ligji do të kishte thënë; që një person që ka kryer shkelje, nuk duhet të bëjë betimin, por ligji nuk e thotë këtë. Hapi tjetër do të ndodh fatkeqësisht në BE. BE luan një rol të rëndësishëm në respekt të shtetit të së drejtës dhe pakicës civile”, tha deputeti grek.

Zjarr Tv Ad