The Telegraph/Shqipëria, vendi i parë në botë për përdorues të kokainës

0
872

Gazeta prestigjoze britanike The telegraph, ka publikuar një statistikë të hartës botërore të konsumit të kokainës.

Statistika e The Telegraph tregon hartën e botës me çdo vend me shifrën e përdoruesve të kokainës në raport me numrin e popullsisë së vendit, midis moshave 16 dhe 64 vjeç.

Sipas kësaj të dhëne dramatike, Shqipëria është në vendin e parë në botë për përqindjen e përdoruesve të kokainës me 2.5%.

E dyta vjen Skocia me 2.34% përdorues kokaine, në vend të tretë SHBA me 2.3% dhe në të katërtin Anglia me 2.25% përdorues kokaine të moshës 16-64 vjeç.

Në këtë statistikë, surprizon Kolumbia e cila është një nga prodhuesit më të mëdhenj të kokainës, ndërkohë që në vitin 2013, vetëm 0.7% e popullsisë së Kolumbisë 16-34 vjeç ishin përdorues të lëndës narkotike.