360° Gradë – RAMA REFORMA E ARSIMIT TË LARTË NUK DO TË NDALET

0
272

Ligji për arsimin e lartë është i duhuri dhe ai qe ka nevoje arsimi shqiptar. Keshtu eshte shprehur kryeministri Edi Rama duke mbrojtur ligjin e ri ne Parlament. Per opoziten gjuha qe kryeminstri perdor per te folur me intelektualet eshte nje gjuhe ordinere.  

Reforma ne arsimin e Larte eshte bere pjese e debateve ne Kuvendin e Shqiperise. Opozita akuzon qeverine se pavarsia e Universiteteve bllokohet me ligjin e ri per arsimin e larte. Po per kryeministrin Edi Rama tha se ky ligj i jep pavarsi Universiteteve ne vend. Të quash universitetin bishti i fundit i kavallit tregon gjuhën e një ordineri, u shpreh ish kryeministri Sali Berisha.. Rama tha se nuk do të ndalet as reforma e arsimit të lartë.