11 vjet nga tragjedia e Gërdecit

0
4

Kanë kaluar 11 vjet nga tragjedia e Gërdecit dhe familjarët e viktimave vazhdojnë të kërkojnë drejtësi. Plagët e familjarëve janë ende të hapura, teksa ata kanë bërë homazhe në memorialin me 26 emrat e kësaj tragjedie. Në këtë përkujtimore veç familjarëve ishin edhe gazetarët, ndërsa nuk është parë asnjë përfaqësues politik. Ishte 15 marsi i viti 2008, kur shpërtheu fabrika e demontimit të armëve në Gërdec, që shkaktoi 26 të vdekur dhe shumë të tjerë të plagosur.