5 ‘Njësitë Speciale’ më të mira në Botë |FOTO|

0
857
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Forcat speciale dhe forcat e operacioneve speciale janë njësi ushtarake të trajnuara për të ndërhyjë në misione të jashtëzakonshme. ‘Forcat Speciale’ ashtu si njihen në shumë vende të Botës, është një lloj njësie që ka filluar të krijohet në fillim të shekullit 20, dhe ka pasur një rritje shumë të madhe gjatë Luftës së Dytë Botërore.
Varësisht nga vendi, forcat speciale kryejnë disa nga këto funksione: operacione ajrore, kundër-kryengritje, kundër-terrorizëm, operacione të fshehta, aksione direkte, shpëtim të pengjeve, caqe me vlerë të rëndësishme (persona, objekte), operacione intelegjence, operacione lëvizëse, dhe ndërhyrje në beteja të jashtëzakonshme. Në SHBA termi ‘forcat speciale’ i referohet Ushtrisë Amerikane, kurse termi ‘forcat për operacione speciale’ i referohet të gjitha njësive. Në vendet rusisht-folëse forcat speciale njihen me emrin ‘spetsanz’ një akronim për ‘qëllim të veçantë”.

5. ‘Grupi i Shërbimeve Speciale’ Pakistan
Trajnimi i tyre përfshinë edhe 40 kilometra marshim i cili duhet të përfundohet brenda 12 orëve.
1

4. ‘Flota e Forcave Speciale për Beteja’ Spanjë
70 – 80% e kandidatëve dështojnë gjatë procesit të përgatitjes për tu bërë pjesë e kësaj njësie.
1

3. ‘Alfa Group’ Rusi
Kjo njësi futet në grupin e 3 më të mirave në Botë, është themeluar nga KGB-ja në vitin 1974.
1

2. Njësia Ushtarake për Intevenime Ushtarake, Francë
Veçanërisht e trajnuar për situata të pengmarrjes, e njohur në Botë edhe si më e mira për këto lloj intervenimesh.

1

1. Marinsat Amerikan
Marinsta Amerikan renditen të parët në këtë listë për shkak të efikasitetit të operacioneve të tyre, nga më të vështirae e mundshme.

1

Zjarr Tv Ad