Çelja e negociatave të Shqipërisë, kryeministri grek ka një kusht…

0
26

Kryeministri i Greqisë, Kyriakos Micotaqis në një letër që ka i ka dërguar OMONIA-s, shoqatës më të madhe të minoritet grek në vendin tonë thotë se respektimi i të drejtave të minoritetit grek në Shqipëri përbën kusht paraprak për çeljen e negociatave të Shqipërisë me Bashkimin Europian.

“Shqetësimi kryesor i qeverisë greke dhe i imi personal është mbrojtja me efikasitet i të drejtave minoritare dhe të pronës të minoritetit kombëtar grek në Shqipëri, çka edhe përbën kusht paraprak për hapjen e negociatave të integrimin të Shqipërisë në Bashkimin Europian”, shkruan kryeministri i Greqisë.