Cornwall, ndërtohet ura për të vizituar kështjellën e Mbretit Artur

0
15

Pas më shumë se 500 vjetësh është inauguruar në Cornwall, një urë e re për të shkuar në kështjellën e Tintagel, që ishte e mbretit Artur.

The English Heritage, enti publik britanik, që merret me trashëgiminë kulturore kombëtare, ka mbledhur 5 milion stërlina për të realizuar këtë vepër, që do të lidhë dy pjesët e kështjellës që ndahen mes tyre nga një grykë dhe që i jep mundësinë turistëve të arrijnë në këtë zonë më me lehtësi.

Ura e vjetër e ndërtuar nga Richard i Cornwall në shekullin e XIII u shëmb në 1500 dhe që atëherë nuk u ndërtua më. Ura e re e ndërtuar prej hekuri, druri është ndërtuar në lartësinë 60 metra.