E pazakontë/ Edhe pse pa këmbë, ai vazhdon misionin e tij

0
22
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Hoshiar Ali, një banor kurd nga Iraku verior, ka 30 vite që çmonton mina pranë qytetit të tij.

Ai thotë që deri më sot mund të ketë hequr me qindra mijëra, ndoshta 1 milion.

Aliu nuk e ndaloi punën as pas vitit 1989, kur humbi këmbën e djathtë, dhe as në vitin 1994, pasi humbi të majtën.

Misioni i tij ka qenë gjithnjë që të pastrojë territorin në veri të Irakut.

Qyteti i tij, për shembull, ka një të tretën e terrenit që e rrethon të minuar, me mijëra mina të vendosura nga regjimi i Sadam Huseinit.

Zjarr Tv Ad