Fatos Nano në spital, avokat Ngjela: Partia Socialiste duhet të interesohet për kurimin e tij, një njeri që i dha shumë PS

0
269
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Avokati Spartak Ngjela ka reaguar pas lajmit se ish-kryeministri Fatos Nano ndodhet në gjendje jo të mirë shëndetësore.

Në një postim të bërë në Facebook, Ngjela shprehet se nëse gjendja e tij është serioze dhe ka nevojë për kurim, Partia Socialiste duhet të tregojë interes në kurimin sa më të shpejtë të tij.

Ngjela shprehet se Nano është një individ i veçantë në historinë politike të Shqipërisë, duke listuar dhe të shkuarën e tij politike.

Reagimi i plotë:

Fatos Nano është në gjendje jo të mirë shëndetësore! Lideri historik i PS shtrohet në reanimacion në Tiranë. Unë i uroj një shërim sa më të shpejtë. Nuk e di sa i vërtetë mund të jetë ky lajm, por Partia Socisliste duhet të tregojë një interesim të madh në kurimin sa më shpejt të Fatos Nanos.

Ai është një individ i veçantë në historinë politike të Shqipërisë… Nano formoi një parti të majtë me koncepte moderne; Lejoi në Partinë Socialiste mendimin kundër, si asnjë parti në Shqipëri, që nga viti 1946 e deri në ditët e sotme;

Nano i dha Partisë Socialiste shpirt demokracie dhe dinjitetin e liderëve të saj që kërkonin individualizëm politik;

Fatos Nano i dha të kuptuar botës demokratike në Perëndim se doli edhe në Shqipëri një parti që personaliteti i partisë nuk mund të fyejë personalitetin e anëtarit të saj dhe, as individualitetin e tij e të liderëve të saj, që janë në garë politike me njëri-tjetrin.

Nano u tregoi shqiptarëve jo me fjalë, por me Vepra të plota, se, partia politike është bashkim vullnetar individësh me një ideologji dhe filozofi të brendshme që mund të ndryshojë sa herë që këtë e kërkon faktori kombëtar, në funksion të zhvillimit kombëtar;

Fatos Nano është i pari kryeministër shqiptar që dinte të sillej si njeri e jo si pushtetar absolut në marrëdhëniet e tij shoqërore: i qetë, me humor, i thjeshtë, replikues i këndshëm dhe gjithmonë me një theks të ri politik;

Dhe më në fund:

Fatos Nano i dha shumë historisë së shtetit shqiptar, dhe deri tani ai është kampioni i vetëm i kryeministrit shqiptar që dinte ta mbronte personalitetin e tij, jo me “rasson” e kryeministrit si mjet presioni, por me intelektin e tij të lartë qytetar që ai e disponon në formimin e tij shkencor.

Zjarr Tv Ad