Ish-oficeri i Antidrogës në Fier fiton azilin në Holandë

0
2

Ish-oficeri i Antidrogës në Fier Antonio Nazeraj ka fituar ditën e sotme azil në shtetin e Holandës. Ai ka qenë për tetë vite oficer antidroge në qytetin e Fierit , ndërsa sot ai dhe familja e tij kanë marrë mbrojtje nga drejtësia holandeze.

Nazeraj së bashku me Dritan Zaganin kanë qenë pjesë të njësisë Antidrogë të Policisë Fier. Gjithashtu efektivi Nazeraj dha dorëheqjen nga policia në vitin 2017.

Në një intervistë të dhënë për mediat holandeze, Nazeraj kishte shprehur qartësisht frikën e kthimit në vendin tonë. Ai  pohoi në gusht të 2018 se kishte frikë nga ekstradimi për në Shqipëri.

“Unë nuk e shoh Shqipërinë si një vend të sigurt për veten time, kam frikë nga grupet kriminale që unë kam hetuar më parë, të cilët kanë marrë kontrollin e trafikut të drogës dhe po marrin mbështetje të fortë politike”, u shpreh Nazeraj.

Më tej ai theksoi se kur të kthehej (në rast ekstradimi)  në Shqipëri do të jetë i vdekur, për shkak se ai kishte hetuar shumë grupe kriminale. Nazeraj në gushtin e vitit të kaluar shtoi se grupet e hetuara prej tij në Shqipëri kishin mbështetje edhe nga ana e politikës. “Kur të kthehem në Shqipëri, jam 100 për qind i vdekur”-ka theksuar ai për median holandeze në gusht të 2018.