Kreu i Kishës Ortodokse serbe: Kosova është Jerusalemi ynë

0
3

Kreu i Kishës Ortodokse Serbe, patriarku Irinej, mendon se Kosova është Jerusalemi serb nga e cila nuk do të heqim dorë kurrë. Patriarku serb ndër të tjera beson se Rusia në kohë të vështira do ta ndihmojë gjithmonë Serbinë të ruajë Kosovën, raporton “Beta”,

“Rusët janë popull i madh dhe fuqishëm, ne jemi të vegjël, por fatmirësisht gjithmonë barkën tonë e kemi lidhur me anijen e madhe ruse”, është shprehur sot patriarku i Kishës Serbe.

Ndër të tjera, patriarku Irinej mendon se Serbia sot është në pozitë shumë të vështirë po që kjo gjë mund të ndryshojë me ndihmën e Rusisë.