Masakra e Peshkëpisë, Krimet e Rënda njoftojnë akuzën për Fredi Belerin

0
5

Gjykata për Krime të Rënda ka njoftuar akuzën për Fredi Belerin në lidhje me masakrën e Peshkëpisë.

Akuza për Fredi Bejlerin është ‘Kryerje e aktiviteteve dhe veprimtarive terroriste’

Njoftimi i akuzës për Fredi Beljerin u bë pas marrjes në pyetje në Prokurorinë e Krimeve të Rënda.

Dosja për masakrën e Peshkëpisë u rihap nga prokuror Eugen Beçi 2 muaj më parë.

Pak ditë më parë Komisioni Qendror i Zgjedhjeve refuzoi kandidimin e Alfred Belerit si kandidat i pavarur për zgjedhjet e 30 qershorit në Bashkinë e Himarës.

Gjatë verifikimit KQZ konstatoi shkelje në formularin e dekriminalizimit, pasi Fredi Beleri është dënuar me 3 vjet burg në vitin 2016 për urrjetje nacionaliste, por nuk ka kryer burg.