Muslimanët nuk marrin nënshtetësinë, protesta masive

0
2

Vetëm një ditë pas miratimit të projektligjit për mosdhënien e nënshtetësive për muslimanët në Indi shkaktoi protesta masive në qytetet e Assam dhe Tripura. Kryeministri i vendit e përshkruan këtë ligj si të nevojshëm për mbrojtjen disa nga persekutimi.

Por kjo është pasuar edhe me kritika, ku shumë persona e konsiderojnë si margjinalizim të muslimanëve dhe bie ndesh me kushtetutën e vendit. Me mijëra qytetarë mbushën rrugët e Assam dhe Tripura orët e para të mëngjesit të ditës së sotme(12 dhjetor) me pishtarë dhe pankarta në duar.

Ata i druhen një dyndjeje masive emigrantës nga shtetet si Bangladeshi, Pakistani dhe Afganistani.