Negociatat, Gjermania konfirmon mbështetjen ndaj Maqedonisë së Veriut

0
6
German Foreign Minister Heiko Maas, left, talks for the media during a news conference with his North Macedonia's counterpart Nikola Dimitrov, right, after their meeting in Skopje, North Macedonia, on Wednesday, Nov. 13, 2019. Maas arrived Wednesday in Skopje to discuss with his counterpart Nikola Dimitrov the bilateral relations and the further steps after North Macedonia has failed to open the membership talks with European Union last month. (AP Photo/Boris Grdanoski)

Ministri i jashtëm i Gjermanisë i ka ofruar mbështetje Maqedonisë së Veriut për hapjen e negociatave me Bashkimin Europian.

Gjatë deklaratës për mediat me hoologun e tij maqedonas Nikola Dimitrov në Shkup, Maas deklaroi  se BE duhet t’i hapë dyert për të gjithë vendet e Ballkanit Perëndimor  dhe se qytetarët e Maqedonisë nuk duhet të zhgënjehen.

Muajin e kaluar BE nuk arriti të hapë negociatat për Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë.

Franca vuri veton e saj duke kërkuar fillimisht reformism të BE-së dhe një metodologji të re për sa i takon bisedimeve të pranimit me vendet candidate.

Kryediplomati gjerman përsëriti edhe njëherë angazhimin e Gjermanisë për të mbështetur Maqedoninë e Veriut në luftën ndaj korrupsionit dhe reformën në drejtësi.