Ngrohja globale shtyn orkat në veri

0
16
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

“Me ujëra ku temperatura arrin 3 gradë Celsius, Reisafjorden në veriun e Norvegjisë ishte habitati ku u zhvendosën harengat, pasi braktisën ishujt Lofoten, 300 km më në jug”, tregon themeluesi i shoqatës “Orkat pa kufi”, Pier Robert la Tur.

Që të riprodhohet ky peshk, uji duhet të jetë nën 6 gradë Celsius. Bashkë me harengat u zhvendosën dhe orkat grabitqare, siç njihen balenat vrasëse. Sipas La Tur, migrimi i tyre më në veri do të vazhdojë.

“Në planin afatgjatë, ato do të zhvendosen më në veri. Por, nëse rezervat pakësohen, do të ishte një katastrofë mjedisore për orkat dhe peshqit”, tha ai.

Rreth 1.500 orka gjuajnë në këto ujëra, dyfishi i atyre që ishin një dekadë më parë. Bashkë me popullsinë e gjitarëve, janë shtuar edhe turistët që i vëzhgojnë në pak metra largësi grabitqarët që gjuajnë, duke alarmuar zyrtarët për rrezikun e aventurave të tilla.

 

Zjarr Tv Ad