Papa mesazh për priftërinjtë abuzues: Dorëzohuni ndaj drejtësisë njerëzore dhe hyjnore

0
2

Ndonëse nuk ishte e qartë nëse Francesku po thoshte se priftërinjtë e tillë duhet të dorëzoheshin në sistemin gjyqësor të Kishës, në drejtësinë civile ose në të dyja, burimet e Vatikanit besonin se ishte hera e parë që Papa kishte bërë një apel të tillë të drejtpërdrejtë.

“Për ata që keqtrajtojnë të miturit, do ta thosha këtë: konvertohuni dhe dorëzohuni drejt drejtësisë njerëzore dhe përgatituni për drejtësi hyjnore”, tha Papa Francesku në fjalimin e tij të Krishtlindjes në Curia, administrata qendrore e Vatikanit.

Ai foli dy muaj para një takimi mbi krizën e abuzimit seksual, ku do të marrin pjesë drejtuesit e rreth 110 konferencave kombëtare të peshkopëve katolikë dhe dhjetëra ekspertë dhe udhëheqës të urdhrave fetarë në Vatikan.

“Le të jetë e qartë se, përballë këtyre neverive, Kisha nuk do të kursejë asnjë përpjekje për të bërë gjithçka që është e nevojshme për të sjellë para drejtësisë këdo që ka kryer krime të tilla. Kisha kurrë nuk do të kërkojë të ngrejë ose të mos marrë seriozisht asnjë rast”, tha ai.